Groot gebracht als dochter van een zeer gedreven architekt, ben ik mijn hele leven omringd geweest door architectuur. Van Volkshuisvesting en sociale woningbouw tot de particuliere luxe high-end ontwerpen en utiliteitsbouw. Architectuur werd thuis gezien als toegepaste kunst en niet als kunst op zich. Daar ben ik het nog steeds volledig mee eens. Het doel van de architectuur is in mijn ogen de opdrachtgever blij te maken met een haalbaar, functioneel en esthetisch tijdloos ontwerp, waar men jaren later nog steeds tevreden mee is. Als ik iemand kan helpen een droom te verwezenlijken, doet mij dat enorm goed. Mijn vader was nog “meneer de Architekt”, ik ben Femke, een architekt, die kan ontwerpen maar tevens een rol kan aannemen als adviseur, intermediair en begeleider in het bouwproces.

De TU Delft met afstudeerrichting architectuur heb ik afgerond met een eervolle vermelding. Geprezen werd mijn afstudeerontwerp om zijn goede stedenbouwkundige inpassing in de stad, de goede routing door het gebouw, de heldere vormgeving en het oog voor de detaillering.

Ik heb mij niet alleen op architectonisch vlak ontwikkeld, maar ook op het grafische vlak en zelfs op het gebied van het vastgoed, net als mijn opa. Hoe meer kennis en hoe breder, hoe beter. Zo kan ik mensen advies geven over de bouwkundige staat van een eventueel aan te kopen object, wijzen op wat de mogelijkheden zijn voor wat betreft verbouwen en uitbreiden en het hele proces van ontwerp tot oplevering voor ze begeleiden. Ik ben zeer betrouwbaar, eerlijk en oprecht en zal nooit iets beweren als ik niet zeker weet dat ik gelijk heb of het waar kan maken.